Vidste du at… – Arvid Nilsson

Vidste du at…

Hvert år dør omkring en million fugle og 100.000 pattedyr efter at have spist eller siddet fast i plasticaffald, som vi mennesker har smidt i naturen eller havet. Plasticaffaldet er desuden blevet så omfattende, at det skaber store flydende øer i verdenshavene. Alligevel fortsætter svineriet, og mængden af plastic stiger fortsat.

SÅ LANG TID TAGER NEDBRYDNINGEN
2 måneder, et æble
• 3 måneder, Arvid Nilsson Miljøboks, mælkekartoner, juicekartoner.
• 15 år, plasticpose
• 50 år, konservesdåse
• 450 år, plasticflaske
• 1 million år, glasflaske

Kraftig stigning i plastic siden 1950’erne

Siden vi begyndte at masseproducere plastic i 1950’erne, har vi fremstillet mere end otte millarder ton plast. Omkring 80 % af det er allerede kasseret, men findes fortsat som affald i vores natur eller på forbrændinger over hele verden.
Og vi fortsætter med at fremstille plastic i rasende fart. Hvis stigningen bliver ved, regner forskere med, at der i år 2050 findes 12 milliarder ton plasticaffald i verden.

Arvid Nilsson Miljøboks i superstærk karton

Arvid Nilsson Miljøboks er lavet af stærk og kraftig karton fra BillerudKorsnäs, fremstillet af 100 % nordisk nyfiber med en flerlagsstruktur. Kartonen er trods sin styrke vældig let, og det fører til mindre udledning ved transport.

Miljørigtigt materiale
Hele 82* procent af al emballage i karton genanvendes. Papirfibre er så stærke, at de kan anvendes 6-7 gange. Når fibrene er opbrugte, kan de anvendes i biogasproduktion gennem forrådnelse.

*Sverige, 2018 enl. Naturvårdsverket

Vi støtter Naturskyddsföreningens arbejde

Naturskyddsföreningen er Sveriges største miljøorganisation. Klima, hav, skov, jordbrug og miljøgifte er foreningens vigtigste arbejdsområde, og man samarbejder med og støtter over 40 miljøorganisationer i hele verden. Arvid Nilsson støtter deres fokusområde Hav & Vand, hvor de blandt andet arbejder for at mindske plastic i havene.