Vi dropper plast – bliver først i branchen med vandtæt papiremballage – Arvid Nilsson
Arvid Nilsson Miljöbox

Vi dropper plast – bliver først i branchen med vandtæt papiremballage

Plast er et af vor tids største miljøproblemer, og alene fra emballage kommer der adskillige millioner ton plastaffald hvert år. Arvid Nilsson AB vælger nu at udfase plastemballage og bliver den første i branchen med en vandtæt og genanvendelig emballage i karton – Arvid Nilsson Miljøkasse. 

Emballagens funktion er lige så god som en plastemballage, men ud fra et bæredygtighedsperspektiv er Miljøkassen betydeligt bedre.

Vi ønsker at tage vores miljøansvar og samtidig gøre noget, som ingen andre i branchen har gjort før os. Det var sådan at idéen om at fremstille en genanvendelig og vandtæt emballage i karton blev født”, siger Annika Folkesson, CEO på Arvid Nilsson.

Byggemarkederne efterspørger en emballage, som kan tåle vand, fugt og kulde. Arvid Nilsson AB vil selvfølgelig gerne møde disse behov, men ikke ved at tilbyde plastemballage som eneste alternativ. Derfor lancerer vi nu en vandtæt og temperaturbestandig miljøkasse. 

Miljøkassen er fremstillet af karton, som er fremstillet af fornybare råvarer fra den svenske skovindustri. Et materiale, som har en lille miljøpåvirkning. Miljøkassen sorteres som papiremballage på genbrugspladsen. Den unikke konstruktion med foldede kanter og en hel bund sammen med den laminerede overflade gør, at vand og fugt ikke kan trænge ind i kartonen. Emballagen er genlukkelig og desuden let at komprimere, når den er færdiganvendt. Det betyder, at den optager væsentligt mindre plads på byggepladsen end en færdiganvendt plastemballage.

”At kunne tilbyde markedet en bæredygtig løsning, som øger vores og vores kunders lønsomhed samtidig med at miljøpåvirkningen mindskes, føles utrolig godt og sjovt. Vores håb er, at branchen vil forstå vigtigheden af at anvende bæredygtige materialer og gribe chancen for at påvirke i den rigtige retning. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget”, siger Annika Folkesson.