Mindre transportvolumen er en gevinst for miljøet – Arvid Nilsson

Mindre transportvolumen er en gevinst for miljøet

For at kunne tage skridtet mod en helt vandafvisende emballage krævedes en investering i en ny emballagemaskine.
–Takket være kartonens smarte konstruktion, og at vi nu pakker alt på stedet, har vi kunnet mindske vores transporter betydeligt. Det giver store miljøgevinster, siger Michael Petersson, logistikchef hos Arvid Nilsson.

I stedet for at transportere færdigpakkede produkter i plastkasser, købes alle skruer nu i store partier på paller og pakkes færdige i Kungälv. Miljøboksen vejer desuden kun en tredjedel af en tilsvarende plastemballage, og med sin justerbare konstruktion fylder den en brøkdel af pladsen under opbevaring og transport.

Packmaskin Arvid Nilsson
Miljøboksen leveres som blanke ark til vores lager i Kungälv. I den fuldautomatiserede emballagemaskine samles, limes, fyldes og forsegles den, inden den til sidst får sin etiket. Derefter sørger vores personale for videre transport til kunden.

–Når vi sammenligner med de produkter, som vi tidligere købte i færdigpakkede plastkasser, har vi halveret transportvolumen fra vores leverandører, siger Michael Petersson.
At emballeringsprocessen nu er næsten fuldt automatiseret betyder også, at kvaliteten i emballeringen og etiketteringen stiger, fordi risikoen for fejl minimeres.

Våg Arvid Nilsson
Den store vægt øverst i emballagelinjen måler præcist, hvor mange produkter der skal pakkes i hver Miljøboks.
Vi har gennemgået flere dele i emballageprocessen, i stedet for plasttape anvender vi en svensk fremstillet papirtape. Vi anvender også bølgepap i stedet for bobleplast, når det er nødvendigt.
Miljøboksen vejer cirka en tredjedel af en tilsvarende plastemballage, og med sin justerbare konstruktion fylder den en brøkdel af pladsen under opbevaring og transport.